Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Dinsdagmiddagsessie 'Alles wat je wil weten over het NVVK Jubileumonderzoek'

Dinsdagmiddagsessie 'Alles wat je wil weten over het NVVK Jubileumonderzoek'

Als je hulpverleners en hulpvragers vraagt wat de waarde van schuldhulpverlening is, wat voor antwoord komt er dan? Dat zoeken we uit in een vernieuwend onderzoeksproject waarin video een belangrijke rol speelt. Op 23 november organiseren we een informatiebijeenkomst. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is openbaar. Wie het leuk vind om samen met een hulpvrager of een klant over zijn werk te vertellen is van harte welkom. Ook als je gewoon meer wilt weten over het jubileumonderzoek kan je deze bijeenkomst bijwonen.

Programma

Volgt

Inhoud

We zoeken mensen die mee willen doen met een innovatieve, baanbrekende onderzoeksmethode waarin zij zelf de onderzoeker zijn en ook regie hebben over het eindresultaat. Duo's van hulpverleners en hulpvragers vertellen in dagboek-achtige video's hun verhaal. Vooraf krijg je een training om dit goed te doen, en je wordt gedurende het onderzoek begeleid door een professioneel mediahuis.

Als je voor 23 november al weet: hier wil ik graag aan meedoen, meld je dan direct aan. We nodigen je dan (na een voorselectie) begin december uit op een bijeenkomst waar je een training krijgt en een camera om jezelf te filmen. Hoe dat moet, leggen we op die bijeenkomst uit. Bovendien krijg je tussentijds begeleiding van een professioneel mediabureau.

Hulp in beeld

In dit onderzoeksproject krijgen cliënt en hulpverlener een gezicht. Door hun video's brengen ze in beeld wat er tijdens de hulpverlening gebeurt. Het eindresultaat geeft inzicht in de waarde van schuldhulpverlening. Zowel de schuldhulpverlener als de cliënt krijgt een actieve rol in het onderzoeksproject. Beiden krijgen zelfs de regie bij de eindproductie. 

Drempel verlagen

De filmportretten en de documentaire die op deze manier ontstaan tonen we in april 2022 op een groot congres waarmee we ons 90-jarig jubileum vieren. We gaan de producties ook verspreiden via landelijke media. Daarmee bereiken wij veel Nederlanders. Zo moet duidelijk worden wat mensen met schulden ervaren en hoe hulpverlening kan bijdragen aan oplossingen. We hopen dat dit de drempel om hulp te vragen verlaagt. 

Naast het filmproject gaan we ook met cijfers schuldhulpverlening in kaart brengen. De combinatie van de beelden van cliënt en hulpverlener naast de cijfers geeft een gevarieerd beeld van de waarde van schuldhulpverlening in Nederland.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.