- Home
- Main menu
- Agenda
- Sprekers bij Goed je te zien! NVVK Congres over De nieuwe financiële hulpverlener
Sprekers bij Goed je te zien! NVVK Congres over De nieuwe financiële hulpverlener
Over de sprekers
-
Ahmed Abdillahi
Ahmed Abdillahi, woont sinds 1998 in Rotterdam. In 1992 is hij als vluchteling vanuit Somalië naar Nederland gekomen.
Sinds 2009 is hij postbezorger in Rotterdam.
Jarenlang bezorgt hij de post in Rotterdam Zuid, één van de armste gebieden van Nederland. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk voor de Rotterdamse Sociale Alliantie.
Het ergste wat hij in al die jaren is tegengekomen, is een moeder met schoolgaande kinderen
die twee jaar was afgesloten van water en elektriciteit vanwege openstaande schulden.
Waar hij zich het meeste zorgen over maakt, is de kloof tussen arm en rijk en de toenemende bestaansonzekerheid.
Veel mensen in genoemde wijken, kampen ook met terugvorderingen van huur- en zorgtoeslagen. Daardoor raken veel mensen onder het bestaansminimum.
Door zijn persoonlijke ervaringen, heeft hij oog voor mensen aan de onderkant van de samenleving.
-
Alex van Klooster, weerbaarheidstrainer en initiatiefnemer Stichting OUT OF THE BOX
Alex is de eigenaar van Weerbaarheidscentrum Eemland Sport en Bewegen/Boks Academie Amersfoort, Boxercise Nederland en was de afgelopen 15 jaar dagelijks bestuurslid bij de Nederlandse Boksbond. Alex geeft diverse (boks)trainingen aan leden, is gespecialiseerd in het lesgeven aan doelgroepen, zoals bijvoorbeeld Parkinson sporters en mensen met een beperking, kwetsbare jongvolwassenen en andere doelgroepen. Gediplomeerd Trainer/Coach NBB, Lifestyle coach, Mastertrainer Boxercise, gecertificeerd sporttrainer voor Parkinson, Alex is tevens vanuit het NOC*NSF gediplomeerd Parkinson Bokstrainer en Docent Parkinsonboksen voor trainers.
-
Annelies Brasjen, coördinator Geldloket
Annelies werkt sinds 2008 bij Stadsring. Zij heeft 9 jaar als schuldhulpverlener gewerkt en alle fases uitgevoerd, van aanmelding tot en met aanvraag Wsnp. Vanaf 2012 is zij betrokken bij de opzet van het Geldloket in Amersfoort. De aanleiding hiervan was dat Amersfoort meer aandacht wilde voor preventie (voorkomen van schulden). In mei 2012 is het Geldloket geopend in Amersfoort en in 2019 in Leusden. In 2018 heeft zij de overstap gemaakt van schuldhulpverlener naar consulent Geldloket en sinds 2022 is zij coördinator bij de afdeling Dienstverlening en houdt zij zich bezig met het coördineren van de teams Geldloket en Frontoffice SHV.
-
Armando Mulder, preventiefunctionaris, Verslavingszorg Noord Nederland
-
Arno Marijt, schuldrustocach, Stichting Onsbank
Als schuldrustcoach zet Arno zijn uitgebreide kennis van de financiële wereld als vrijwilliger in. Hij rondde in 2011 zijn studie HBO Management, Economie en Recht af en vulde die onlangs aan met een master Managementwetenschappen. Arno heeft bij verschillende grote banken gewerkt, waaronder ABN Amro, Rabobank en ING. Momenteel is hij manager bij Quion in Rotterdam, waar hij leiding geeft aan twee verschillende teams.
Arno maakte kennis met ONSbank toen hij eerder een team aanstuurde dat zich bezighield met het oplossen van achterstanden op hypotheken. Hij raakte enthousiast om zelf jongeren te begeleiden. De berg aan kennis die Arno in zijn carrière heeft opgedaan, zet hij in om jongeren inzicht te geven in hun inkomen, uitgaven en schulden. “Ik wil rust creëren, zodat jongeren weer op de positieve dingen in het leven kunt richten. Ik wil ze de tools geven om te werken aan een succesvolle en mooie toekomst zonder schulden”.
-
Bente Vetter, projectleider, Stadsring
-
Boudewijn van 't Eind, teamcoördinator Werk, Inkomen en Zorg gemeente Amersfoort
Boudewijn is sinds 2017 teamcoördinator bij de afdeling WIZ van de gemeente Amersfoort. Naast een team klantmanagers (Inkomen) stuurt hij het team Toegang Sociaal Domein aan. Dit doet hij met veel plezier.
-
Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen
Carola Schouten is sinds 10 januari 2022 minister voor Armoedebestrijding, Participatie en Pensioenen en viceminister-president in het kabinet-Rutte IV. Van 6 september tot 3 oktober 2022 was zijn tevens waarnemend minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarvoor was zij al minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en viceminister-president in het kabinet-Rutte III. Van 18 mei 2011 tot 26 oktober 2017 en van 31 maart 2021 tot 10 januari 2022 was zij Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Eerder was zij beleidsadviseur financiën en sociale zaken van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Mevrouw Schouten groeide op in Giessen in het Land van Heusden en Altena. In de Tweede Kamer hield zij zich met name bezig met financieel-economische aangelegenheden, Europese zaken, sociale zaken, werkgelegenheid, pensioenen en wonen.
-
Christel van Zelst, regievoerder Landelijk Maatwerkloket Multiproblematiek, ministerie van SZW
-
Corinne Visser, programmamanager aanpak Armoede & Schulden gemeenten Haarlem & Zandvoort
-
Daphne Brouwer, trainer Stadsring
-
Dick van Maanen, directeur-bestuurder Stadsring
Dick is sinds 2017 directeur-bestuurder van Stadsring (voorheen Stadsring51) de schuldhulpverleningsorganisatie voor Amersfoort en omstreken. Hij werkte na zijn studie Bestuurskunde altijd in het sociale domein, waaronder ruim 23 jaar binnen de gemeentelijke overheid als beleidsmedewerker, manager en directeur. Daarna als consultant en adviseur voor verschillende adviesbureau’s.
Zijn motto: dienstverlening is pas goed als het niet alleen problemen voor mensen oplost maar hen ook perspectief biedt. Dick is bestuurslid van de NVVK en Stichting Schuldenknooppunt en is in het kader van de KOT-problematiek als kwartiermaker nauw betrokken bij Sociale Banken Nederland.
-
Edith van Ruijven, programmamanager Hersteloperatie gemeenten en Programmamanager Verbinden Schulden
-
Edson da Graça, ervaringsdeskundige, presentator en acteur
Da Graça was eerst werkzaam als docent op het MBO, maar besloot als comedian een andere richting op te gaan. De Kaapverdiaanse Amsterdammer is inmiddels al jarenlang een vast gezicht in het circuit als één van de meest energieke comedians in Nederland, wat hem meteen uniek maakt. Hij spreekt niet alleen met woorden, maar vooral ook met zijn lange lijf en zijn talloze blikken. 'Met tomeloze energie raast hij over het podium, grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los tot je ongecontroleerd aan het schudden bent van het lachen', schreef de website festivalinfo.nl over hem. Naast comedian is Edson ook presentator. En: hij kent de schuldenproblematiek van binnenuit.
-
Elise Moor, adviseur kwaliteit, gemeente Amersfoort
Elise werkt sinds 2004 bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Amersfoort. Zij is als adviseur kwaliteit betrokken bij verschillende onderwerpen die het uitvoerend beleid rondom de verstrekking van bijstandsuitkeringen aangaan. Sinds juni 2022 is zij betrokken bij de implementatie van het Huishoudboekje in Amersfoort. Zij neemt ook deel aan de community Huishoudboekje waarin gemeenten die werken met het Huishoudboekje zich samen organiseren.
-
Ernst Radius, senior adviseur Sociaal Werk Nederland
Ernst Radius (1959) is senior adviseur bij Sociaal Werk Nederland. Hij is thans programmanager van het landelijke project Robuuste rechtsbescherming (POK). In het verleden was hij al betrokken bij diverse projecten rondom sociaaljuridische dienstverlening. Daarnaast heeft hij op diverse gebieden rondom jeugd, armoede en schulden gewerkt.
-
Frank Knaap, coördinerend schuldenfunctionaris, rechtbank Den Haag
Frank is 9 jaar lang, tot eind 2000, in het bedrijfsleven werkzaam geweest als handelsinformateur. Met dit werk heeft hij voor het eerst ervaren hoeveel menselijk leed het hebben van (problematische) schulden kan veroorzaken. Sinds januari 2001 is hij werkzaam bij Team Insolventies van de Haagse rechtbank. Hij is gerechtsjurist en houdt zich bezig met wettelijke schuldsaneringstrajecten (WSNP). Ook is hij sinds november 2022 coördinerend schuldenfunctionaris, in het kader van de pilot Schuldenrechter. In deze functie probeert hij samen met andere schuldenfunctionarissen mensen met schulden aan te zetten hulp te zoeken en te aanvaarden, voor een schuldenvrije toekomst.
-
Geert van Dijk, directeur NVVK
Geert is sinds juni 2019 directeur van het Verenigingsbureau van de NVVK. De branchevereniging telt ruim honderd leden - zowel publieke als private partijen - die zich bezig houden met schuldhulpverlening, sociale kredietverstrekking en diverse vormen van budgetbegeleiding- en beheer, in de brede zin van het woord. Samen met voorzitter Marco Florijn, het Bestuur, het Verenigingsbureau en natuurlijk de leden en ketenpartners werken we aan voor iedereen toegankelijke professionele dienstverlening voor mensen met schulden. Geert was eerder directeur van het Verenigingsbureau van Divosa (managers werk en inkomensondersteuning van gemeenten), en heeft als beleidsadviseur, manager en adviseur bij verschillende gemeenten en maatschappelijke organisaties in het sociaal domein gewerkt. En is ooit begonnen als geschiedenisdocent en trainer-opleider bij de vakbeweging.
-
Gercoline van Beek
Gercoline van Beek is onderzoeker en docent aan de Hogeschool Utrecht. Zij is als onderzoeker verbonden aan de lectoraten Werken in Justitieel Kader en Schulden en Incasso en als docent aan de bacheloropleiding Social Work en de masteropleiding Forensisch Sociale Professional. Gercoline is gepromoveerd op onderzoek naar schuldenproblematiek onder delinquenten. Haar expertise ligt met name op het vlak van schuldenproblematiek onder kwetsbare groepen.
-
Jasmin Lagziel, beleidsadviseur innovatie, Raad voor de rechtspraak
Jasmin werkt als beleidsadviseur innovatie bij de afdeling strategie van de Raad voor de rechtspraak. Zij is de secretaris/adviseur van de regiegroep innovatie. Deze regiegroep heeft als taak om innovatie binnen de Rechtspraak te stimuleren, faciliteren en regie te voeren. Onderdeel van haar werkzaamheden is de uitbreiding van de inzet van de schuldenfunctionaris binnen de rechtspraak.
-
Jeanne Buwalda, opleidingscoördinator, Amfors
Jeanne is opleidingscoördinator bij Amfors, de Sociale Werkvoorziening van Amersfoort. Amfors vindt het belangrijk dat mensen met plezier aan het werk zijn en de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van diverse trainingsprogramma’s op het gebied van Basisvaardigheden zoals Taal, Gezondheid, Basis Digitale vaardigheden, Vak- en Werknemersvaardigheden. Eén basisvaardigheid is ook dat mensen goed met geld kunnen omgaan en geen spanning hebben over geldzorgen. Daarom is Amfors een samenwerking met Stadsring aangegaan. Stadsring geeft trainingen aan medewerkers van Amfors, die hier onder werktijd naartoe mogen gaan. Medewerkers kunnen daarna gecoacht worden door een maatje van Stadsring.
-
Jip Geven, social designer, Het Bouwdepot
Jip is een van de ontwerpers binnen het projectteam van het Bouwdepot. Het Bouwdepot is een aanpak waarbij thuisloze jongeren een jaar lang een maandelijkse schenking ontvangen, om zelf te bouwen aan hun toekomst. Vanuit haar rol haalt ze ervaringen en verhalen op bij de jongeren en begeleiders om samen te leren in de aanpak. Met de andere ontwerpers uit het team werkt ze aan het verhaal van het Bouwdepot en ontwikkelen ze een toolkit voor gemeenten en begeleiders zodat zij zelfstandig met de aanpak het Bouwdepot aan de slag kunnen gaan.
Ze is altijd nieuwsgierig geweest naar wat je als ontwerper kunt betekenen (ook) buiten de kunst- en ontwerpwereld. Alles is ontworpen en de kunsten, de literatuur, de wetenschap maar ook de systeemwereld en de politiek behoren tot elkaars invloedssfeer. Daarom probeert ze vanuit haar rol als ontwerper binnen het social design team van TwynstraGudde tussen en in die systemen (kleine) vormen van menselijkheid en nabijheid te brengen.
-
John Wildenberg
John Wildenberg is docent aan de opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening in Amersfoort. Daarnaast werkt hij als maatschappelijk werker in ’s-Hertogenbosch. Hij is in 2020 verkozen tot schuldhulpverlener van het jaar. John helpt mensen uit de schulden te komen en ziet het als zijn missie om wet- en regelgeving die schulden in de hand werken onder de aandacht te brengen. Als docent zet hij zich in om de medewerkers in het sociaal financiële domein de juiste competenties, houding en vaardigheden bij te brengen. John ontwikkelde 'de schuldenescape', een preventietool voor jongeren, waardoor jongeren beleven hoe het is om in de schulden te zitten en hoe je er weer uit komt.
-
Jonathan Berg, onderzoeker Erasmus School of Health Policy and Management
Jonathan doet promotieonderzoek naar beleid en ondersteuning van mensen in gemarginaliseerde situaties. De afgelopen jaren zagen we verschillende mensbeelden, centrale waarden en concepten de revue passeren: van zelfredzaamheid en participatie tot maatwerk en bestaanszekerheid. Waar dat schuurt in de praktijk kan onderzoek helpen.
-
José Smink, projectleider gemeente Amersfoort
-
Judith van Geffen, beleidsadviseur NVVK
-
Kim Houben, procesmanager Divosa
Kim Houben is sinds 2019 procesmanager bij Divosa. Divosa is de vereniging van gemeentelijk leidinggevenden in het sociaal domein. Binnen Divosa is zij vooral bezig met bestaanszekerheid. Vanuit het perspectief van kinderen en jongeren en in verbinding met thema’s als gezondheid, kansengelijkheid en de rechten van de mens. Vanuit dit laatste is Kim ook betrokken bij de rechtsbescherming van inwoners in kwetsbare omstandigheden. Wat is de rol van gemeenten en hoe kunnen gemeenten hierin beter samenwerken met het juridisch domein (sociaal advocatuur, sociaal raadslieden, rechtspraak etcetera)?
-
Leo Bormans, distinguished lecturer, Erasmus Universiteit Rotterdam
Spreker Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als succesvol spreker en adviseur is hij in contact met regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over heel de wereld. Leo Bormans ontsluiert het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Zowel geluk als hoop zijn voor een deel ‘maakbaar’. We kunnen het leren.
-
Lique Jobben, projectleider DigiTaalhuis
Lique Jobben is werkzaam als projectleider Digitaalhuis bij de Bibliotheek Eemland. Bibliotheken spelen de laatste jaren een steeds grotere rol binnen het sociaal-maatschappelijke veld. Binnen het DigiTaalhuis ligt de focus op het verbeteren en oefenen van de Nederlandse taal en op het versterken van digitale vaardigheden. Juist de digitale vaardigheden worden steeds belangrijker om mee te kunnen doen aan de samenleving. Zo ook bij financiële zaken waarbij het aanbod van de Bibliotheek ondersteunend kan zijn.
-
M’hamed Boutachkourt, allround klantmanager, gemeente Amersfoort
M'hamed heeft ruim 16 jaar werkervaring in het Sociaal Domein. Hij is werkzaam in de uitvoering als klantmanager en daarnaast binnen de gemeente Amersfoort ook projectmatig bezig met o.a. het project 'grip op bewind'. Hij kan daardoor makkelijk de vertaalslag maken van het beleid naar de praktijk. Werken in het Sociaal Domein is zijn passie en dat doet hij vanuit een intrinsieke motivatie en enthousiasme met als doel om onze burgers verder te helpen.
-
Marco Florijn, voorzitter NVVK
Marco Florijn is sinds 9 mei 2017 voorzitter van de NVVK. De betrokkenheid van Marco bij het sociale domein loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Zo heeft hij de functie vervuld van locoburgemeester en wethouder van Financiën, Zorg, Sociale Zaken en Sport in de gemeente Leeuwarden en wethouder van Werk, Inkomen en Zorg in de gemeente Rotterdam. Ook bekleedde hij diverse (bestuurlijke) functies binnen verenigingen, waaronder de VNG, zoals het voorzitterschap van de VNG Commissie Werk en Inkomen.
Marco Florijn is op dit moment eigenaar/directeur van het bedrijf ImpactPlatform, dat maatschappelijk betrokken onderneemt. Vanuit deze functie is hij betrokken bij projecten rond verbinding, samenwerking, innovatie en digitalisering.
-
Mariëtte Lusse, lector Hogeschool Rotterdam
Mariëtte Lusse is lector Kinderarmoede bij Hogeschool Rotterdam. Zij houdt zich bezig met het verbeteren van de integrale aanpak van armoede in gezinnen en de rol van (jeugd-)professionals daarbij.
-
Marijke Roskam, dagvoorzitter
Marijke Roskam is één van de meest geboekte dagvoorzitters van Nederland. Ingelezen tot achter de komma, interactief, scherp en verbindend. Ze houdt zich bezig met toegepaste psychologie en het voeren van mensgerichte gesprekken, waarin ze het beste in haar gasten naar boven haalt. Ze is onafhankelijk voorzitter van bestuurlijke sessies en ledenvergaderingen. Ze schrijft strategische teksten, beleidsdocumenten, artikelen en interviews. Daarnaast maakt ze podcasts op aanvraag.
-
Marja Moberg Elsinghorst , senior beleidsmedewerker Landelijk Maatwerkloket Multiproblematiek, ministerie van SZW
-
Marjon Humalda, afdelingsmanager Inkomen en Schuldhulpverlening Orionis Walcheren
-
Marleen Busscher, VOIZ-Coördinator, de Tussenvoorziening
-
Marlijn van den Biggelaar, projectleider Stadsring
Marlijn werkt sinds 2005 bij Stadsring. Ze is daar begonnen als schuldhulpverlener en sinds 2018 is zij projectleider. Ze is betrokken bij de vroegsignalering, Grip op Bewind en bij meerdere projecten om de dienstverlening binnen Stadsring te verbeteren.
-
Marry Mos, team beleid, de Tussenvoorziening
Marry Mos werkt sinds 2014 bij De Armoedecoalitie Utrecht en als beleidsmedewerker bij de Tussenvoorziening. De Tussenvoorziening is een organisatie voor opvang, begeleiding en activering van mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. Als beleidsmedewerker ontwikkelde ze met collega’s De Voiz Academie, een tussenschool waar mensen met een achtergrond in dakloosheid, verslaving of psychiatrie zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen en een MBO-2-opleiding kunnen volgen. Zodat ze na 2-3 jaar uitstromen met bij voorkeur een betaalde baan op de arbeidsmarkt.
-
Martine Berendsen, afdelingsmanager, gemeente Amersfoort
Als afdelingsmanager Werk Inkomen en Zorg van de gemeente Amersfoort werkt Martine aan de gezamenlijke ambitie de inwoner zoveel mogelijk centraal te stellen. Daarbij werken zij zo constructief mogelijk samen met de betrokken organisaties in de stad. Het is prachtig samen op te mogen trekken in deze krachtige ambitie!
-
Nicole Lucassen, bijzonder hoogleraar Kinderarmoede, Erasmus Universiteit Rotterdam
-
Nikki Lübeck, programmamanager Robuuste rechtsbescherming en Rechtshulp en Sociaal domein, Divosa
-
Nina Kox, beleidsadviseur inwoner en leefwereld, gemeente Utrecht
Nina Kox, beleidsadviseur inwoner en leefwereld bij de gemeente Utrecht. Nina is sinds 2019 betrokken bij de uitvoering van het Huishoudboekje in Utrecht. Ze heeft meegewerkt aan de implementatie van de innovatie in de staande organisatie van Werk en Inkomen en werkt nu aan de doorontwikkeling van het product als service voor inwoners van Utrecht. Daarnaast is ze betrokken bij de community Huishoudboekje waarin de gemeenten die werken met het Huishoudboekje zich samen organiseren.
-
Paul Otter, gerechtsdeurwaarder en social responsibility officer, Syncasso
Onderzoeken, testen en verbeteren: Paul is een motiverende design researcher. De schulden- en incassoketen verder professionaliseren door naar de burger te luisteren en op zijn/haar mogelijkheden wensen en behoeften inspelen. Dat doet hij samen met zijn brede zakelijke en maatschappelijke netwerk op weg naar een eerlijker en rechtvaardiger maatschappij.
-
Resa van den Bunt, projectleider Jongerenaanpak Stadsring
Resa werkt sinds 2019 bij Stadsring. Zij is begonnen als schuldhulpverlener en werkt sinds ruim een jaar als projectleider. Het afgelopen jaar heeft zij zich vooral gericht op het ontwikkelen van een aanpak die ervoor moet zorgen dat jongeren de weg naar schuldhulpverlening makkelijker weten te vinden, en het beter aansluiten op de leefwereld van jongeren om uitval te voorkomen. Stadsring zoekt daarbij altijd naar een totaaloplossing voor de schulden. De samenwerking met ketenpartners is hierbij essentieel.
-
Roel Boeder, adviseur vroegsignalering, Certin
Communicatie met mensen met betaalachterstanden is zijn specialisme. Deze tijd vraagt echt om een andere aanpak dan de traditionele brief op de deurmat. Zijn visie: het gaat om persoonlijk contact. Vanuit deze overtuiging, adviseert hij gemeenten over de efficiënte inrichting van het proces omtrent vroegsignalering. Met de inzet van innovatieve oplossingen zorgt hij ervoor dat de aandacht van de gemeente weer terechtkomt waar ze nodig is; bij inwoners met problematische schulden.
-
Roelina Salomons, preventiemedewerker, Verslavingszorg Noord-Nederland
-
Saskia van Muiswinkel, regievoerder Landelijk Maatwerkloket Multiproblematiek, ministerie van SZW
-
Sjoera van Geesink, Stichting Sociale Wijkteams Amersfoort
-
Steven Lenselink, beleidsregisseur bestaanszekerheid en participatie, gemeente Amersfoort
Steven is beleidsregisseur bestaanszekerheid en participatie bij de gemeente Amersfoort en hij is portefeuillehouder voor de schuldhulpverlening.
-
Stijn Martens, ervaringsdeskundig adviseur, Stichting ONSbank
Stijn is student Onderwijs Wetenschappen aan de UvA. Als bijbaan werkt hij voor een instelling die studiehulp biedt aan kinderen waarvan de ouders dat niet kunnen betalen. Sinds 2023 zet hij zich in als ervaringsdeskundig adviseur bij Stichting ONSbank.
"Door te delen hoe het is om in de schulden te zitten, wil ik het beter bespreekbaar maken. Ik wil laten zien dat het je bijzonder makkelijk kan overkomen. Bij mij was het een samenloop van op zich kleine gebeurtenissen, die maakten dat er in een korte tijd veel schulden ontstonden.”
Stijn kwam in 2021 met zijn racefiets in de tramrails terecht doordat iemand voor hem plotseling uitweek. Bij zijn val kreeg hij een flinke klap op zijn hoofd. Naast een hersenschudding leverde dat hoge zorgkosten op. Acht weken op bed met een wazig hoofd, zonder inkomen en zonder buffer. Na zijn herstel lag er een stapeltje ongeopende brieven op hem te wachten. Hij werd overweldigd door de hoog opgelopen bedragen.
Begin 2022, op zijn 27e, nam Stijn contact op met ONSbank. Hij kon gelijk aan de slag samen met schuldrustcoach Arno. Na het traject besloot hij ook deel te nemen aan ONSbank Next Level, zodat hij zijn ervaringen voor andere jongeren met schulden kan inzetten. Zijn vuurdoop kreeg hij op nationale TV in een item van Nieuwsuur.
-
Susan Pepping, FIS coördinator MBO Amersfoort
Susan is sinds 2015 werkzaam bij MBO Amersfoort, waar zij in 2017 het Financieel Spreekuur (FIS) heeft opgericht. Daarnaast heeft Susan verschillende rollen (gehad) in de leerlingbegeleiding en studentendienstverlening. Het FIS is MBO Amersfoort breed dé plek waar studenten op een laagdrempelige manier terecht kunnen met (schoolgerelateerde) financiële vragen. Het FIS is tevens de plek waar de screening van het MBO Studentenfonds wordt uitgevoerd. Het doel van het FIS is uitval door financiële problemen voorkomen en samen met HBO stagiaires van de opleiding Social Work en Sociaal Juridische Dienstverlening zet zij (overheids-) beleid om in praktische dienstverlening passend binnen de kaders van het onderwijs.
-
Sylvia van de Rijt, algemeen directeur FIMA Schuldhulp voor bedrijven
Sylvia van de Rijt is sinds 1990 ondernemer en oprichter/directeur van FIMA Schuldhulp voor Bedrijven. Sylvia is van mening dat het financieel en administratief herinrichten van de onderneming, samen met een reset van de mind-set van de onderneming, leiden tot een duurzame oplossing voor iedereen die met een schuldsituatie te maken hebben. Schuldhulp voor bedrijven, een vak apart. En wat voor een vak! Een dynamisch vak, als je het Sylvia vraagt. Een vak waarin FIMA Schuldhulp voor Bedrijven met passie en doelgericht werken, samen met de ondernemers, schuldeisers en andere betrokkenen tot een optimaal en duurzaam resultaat wil komen.
-
Wanda de Kanter, longarts Antoni van Leeuwenhoek, activiste tegen de tabaksindustrie
Wanda de Kanter is een maatschappelijk zeer betrokken longarts, activist tegen de tabaksindustrie en een graag geziene gast in de media. Zij richt zich volledig op primaire en secundaire preventie, netwerken en verdieping. Ook wordt zij een voorbeeld genoemd door de lobby-industrie. Het is haar missie om de tabaksindustrie geschiedenis te maken.