Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprekers bij NVVK Congres | Vind, verbind, versterk: Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd

  • Congres

NVVK Congres | Vind, verbind, versterk: Duurzame financiële hulp in een nieuwe tijd

Over de sprekers

  1. Amal Belarbi, beleidsadviseur Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

  2. Anna Custers, lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam

    Anna Custers, lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam

    Aan de Universiteit van Oxford promoveerde Anna Custers op een onderzoek over schuldenproblematiek in achterstandswijken in Londen. Een belangrijk onderzoeksthema van Anna is het vertrouwen van burgers in de overheid. Sinds april 2022 is Anna lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam.
  3. Anneke Verboom, beleidsmedewerker, Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC)

    Anneke Verboom, beleidsmedewerker, Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC)

    Anneke is sinds 2017 beleidsadviseur bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC). Daar heeft ze onder andere het dossier Incasso/Schuldenaanpak onder haar hoede. Vanuit haar rol faciliteert ze samenwerking en kennisdeling tussen de woningcorporaties onderling en is ze eerste aanspreekpunt namens de corporaties voor externe partijen zoals de gemeente. Namens de corporaties is ze onderdeel van de werkgroep en stuurgroep Vroegsignalering die de samenwerking tussen corporaties, gemeente en buurtteams vormgeeft in Amsterdam.
  4. Ayca Szapora, neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige

    Ayca Szapora, neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige

    Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Ayca is een gepassioneerde spreker die de brug slaat tussen wetenschap en de concrete toepassing hiervan in de praktijk. Ze heeft heel veel kennis en maakt die toegankelijk voor een breed publiek.
  5. Caroline Roodenburg, projectmanager Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

    Caroline Roodenburg, projectmanager Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

    Caroline is als projectmanager bij de gemeente Amsterdam voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om de inwoners van Amsterdam met (beginnende) geldzorgen of schuldenproblematiek te bereiken en nieuwe werkwijzen uit te proberen in projecten en pilots. Momenteel hebben zij een werkgeversaanpak neergezet om leidinggevenden en HRM te informeren en hen te interesseren om een aanpak te ontwikkelen voor werknemers die financiële en/of taalproblemen hebben.
  6. Connie Maathuis, voorzitter/directeur, NVI

    Connie Maathuis, voorzitter/directeur, NVI

  7. Daan Farjon, beleidsadviseur onderwijs, gemeente Amsterdam

    Daan Farjon, beleidsadviseur onderwijs, gemeente Amsterdam

  8. Dick van Maanen, directeur-bestuurder Stadsring

    Dick van Maanen, directeur-bestuurder Stadsring

    Dick is sinds 2017 directeur-bestuurder van Stadsring (voorheen Stadsring51) de schuldhulpverleningsorganisatie voor Amersfoort en omstreken. Hij werkte na zijn studie Bestuurskunde altijd in het sociale domein, waaronder ruim 23 jaar binnen de gemeentelijke overheid als beleidsmedewerker, manager en directeur. Daarna als consultant en adviseur voor verschillende adviesbureau’s. Zijn motto: dienstverlening is pas goed als het niet alleen problemen voor mensen oplost maar hen ook perspectief biedt. Dick is bestuurslid van de NVVK en Stichting Schuldenknooppunt en is in het kader van de KOT-problematiek als kwartiermaker nauw betrokken bij Sociale Banken Nederland.
  9. Doris Bolten, coördinator Maatwerkcommunity, gemeente Amsterdam

    Doris Bolten, coördinator Maatwerkcommunity, gemeente Amsterdam

    Doris werkt vanuit de gemeente Amsterdam mee aan de veranderopgave van het sociale domein en wonen om met de Amsterdamse Maatwerk Methode (AMM) de hulp aan Amsterdammers effectiever te laten verlopen en recht te doen aan het perspectief van deze stadsgenoten. De AMM is een nieuwe manier van werken en het gaat soms nog best lastig in de praktijk. Als coördinator van de Maatwerkcommunity met meer dan 100 professionals in de stad helpt zij bij het werken met de AMM en ondersteunt hen bij het leerproces. Zij haalt energie uit de stappen die deze professionals maken in deze grote verandering.
  10. Elselieke van Aken, digital change consultant, House of Performance

    Elselieke van Aken, digital change consultant, House of Performance

  11. Ernst Grothe, kwaliteitsfunctionaris Beschermingsbewind, gemeente Amsterdam

    Ernst Grothe, kwaliteitsfunctionaris Beschermingsbewind, gemeente Amsterdam

  12. Famke Veenstra, manager Geregelde betaling afdeling Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

    Famke Veenstra, manager Geregelde betaling afdeling Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

    Famke Veenstra is sinds 2015 werkzaam bij de afdeling Armoedebestrijding en heeft daar de stedelijke vroegsignaleringsaanpak ‘Geregelde betaling, voorkomen woningontruimingen’ ontwikkeld en geïmplementeerd. Zij geeft hier tot op de dag van vandaag leiding aan. Daarnaast is zij vanuit Armoedebestrijding relatiebeheerder van de woningcorporaties en voorzitter van diverse overlegstructuren en werkgroepen. Zij is in haar werk altijd op zoek naar verbetering, verbinding, verdieping en samenwerking, met als hoogste doel het voorkomen van woningontruimingen als gevolg van financiële problemen van Amsterdammers.
  13. Floris Went, founder en CEO, Plinkr

  14. Gemma Groot

  15. Ilham Saalioua, beleidsadviseur schuldhulpverlening, gemeente Amsterdam

  16. Inge Slootweg, adviseur schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers, gemeente Amsterdam

    Inge Slootweg, adviseur schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers, gemeente Amsterdam

    Inge Slootweg maakte 3 jaar geleden de overstap van Wsnp bewindvoerder naar de Schuldhulpverlening voor ondernemers bij de gemeente Amsterdam. Haar uitgebreide ervaring in zowel de Wsnp als de Msnp komt nu goed van pas in haar werk met ondernemers. Het geeft haar een boost om met hen mee te denken en te helpen waar nodig. En het allermooiste? Als die ondernemers er uiteindelijk in slagen om uit hun financiële problemen te komen. Daar krijgt zij enorm veel energie van!
  17. Jella Smorenburg, senior procesondersteuner Dienst Werk en Inkomen, gemeente Amsterdam

  18. Jolanda Hemmes-Blumers, accountmanager schuldregeling, CJIB

    Jolanda Hemmes-Blumers, accountmanager schuldregeling, CJIB

    Jolanda is sinds 1999 werkzaam voor het Centraal Justitieel Incassobureau. Ruim 9 jaar is zij accountmanager Schuldregeling en werkt ze vol passie mee aan het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden en aan het verbeteren van de dienstverlening voor mensen met schulden bij de overheid. Jolanda is trots op de mooie ontwikkelingen en stappen die het CJIB heeft gezet ten aanzien van Maatschappelijk verantwoord incasseren.
  19. Jolanda van Woudenberg, schuldenrustcoach, ONSbank

  20. Marcel Thijssen, procesregisseur Vroegsignalering en Preventie Armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

  21. Marco Florijn, voorzitter NVVK

    Marco Florijn, voorzitter NVVK

    Marco Florijn is sinds 9 mei 2017 voorzitter van de NVVK. De betrokkenheid van Marco bij het sociale domein loopt als een rode draad door zijn loopbaan. Zo heeft hij de functie vervuld van locoburgemeester en wethouder van Financiën, Zorg, Sociale Zaken en Sport in de gemeente Leeuwarden en wethouder van Werk, Inkomen en Zorg in de gemeente Rotterdam. Ook bekleedde hij diverse (bestuurlijke) functies binnen verenigingen, waaronder de VNG, zoals het voorzitterschap van de VNG Commissie Werk en Inkomen. Marco Florijn is op dit moment eigenaar/directeur van het bedrijf ImpactPlatform, dat maatschappelijk betrokken onderneemt. Vanuit deze functie is hij betrokken bij projecten rond verbinding, samenwerking, innovatie en digitalisering.
  22. Marieke Zendman, productmanager Fincent, Innovadis

    Marieke Zendman, productmanager Fincent, Innovadis

  23. Marijke Roskam, dagvoorzitter

    Marijke Roskam, dagvoorzitter

    Marijke Roskam is één van de meest geboekte dagvoorzitters van Nederland. Ingelezen tot achter de komma, interactief, scherp en verbindend. Ze houdt zich bezig met toegepaste psychologie en het voeren van mensgerichte gesprekken, waarin ze het beste in haar gasten naar boven haalt. Ze is onafhankelijk voorzitter van bestuurlijke sessies en ledenvergaderingen. Ze schrijft strategische teksten, beleidsdocumenten, artikelen en interviews. Daarnaast maakt ze podcasts op aanvraag.
  24. Mario Visser, directeur, Kredietbank Amsterdam

  25. Marjolein Moorman, wethouder gemeente Amsterdam

    Marjolein Moorman, wethouder gemeente Amsterdam

    Sinds mei 2018 is Marjolein Moorman wethouder onderwijs, armoede en inburgering in Amsterdam namens de PvdA. Zij doet dat met veel inzet en veel plezier, omdat zij wil dat rechtvaardig beleid zorgt voor meer kansengelijkheid. Bijvoorbeeld door meer te investeren in goed onderwijs voor kinderen die dat het hardste nodig hebben. Ook wil zij voorkomen dat armoede, schulden, laaggeletterdheid en beperkte kennis van de Nederlandse taal, mensen op achterstand zet. Kansengelijkheid is voor haar de belangrijkste drijfveer om politiek actief te zijn. In 2010 werd zij lid van de gemeenteraad. In 2012 werd zij fractievoorzitter van de fractie van de PvdA. Totdat zij wethouder werd in 2018, heeft zij het raadswerk gecombineerd met haar werk als wetenschapper en docent op de UvA.
  26. Mirjam Deekman, stafmedewerker, gemeente Amsterdam

    Mirjam Deekman, stafmedewerker, gemeente Amsterdam

  27. Mukta Uddin, adviseur schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers, gemeente Amsterdam

    Mukta heeft de afgelopen jaren haar kennis en ervaring op het gebied van schuldhulpverlening aan ondernemers verbreed. Daarnaast heeft zij het aanbod van de gemeente goed onder de aandacht van ondernemers gebracht. Na jarenlang in de uitvoering te hebben gewerkt, heeft zij de rol van regiehouder eigengemaakt. Ook voor ingewikkelde casussen met multiproblematiek loopt zij niet weg. De sociale kaart is haar goed bekend en door haar brede netwerk heeft zij korte lijntjes en kan zij snel schakelen. Dit alles om de Amsterdamse ondernemer goed te informeren en te adviseren.
  28. Nadia el Kebir, coördinerend strategisch adviseur armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

  29. Nico Wuarbanaran, accountmanager Serviceteam NVVK

    Nico Wuarbanaran, accountmanager Serviceteam NVVK

    Nico is accountmanager van het Serviceteam. Als accountmanager helpt hij gemeenten en schuldeisers om optimaal gebruik te maken van het NVVK Arrangement. Zo maken zij de schuldhulpverlening effectiever en sneller. Daarnaast is hij freelancer in het sociaal domein en is hij projectleider voor een aantal projecten bij verschillende gemeenten.
  30. Nouhaïla Lachkar

  31. Ouarda Farouk, procesbeheerder armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

    Ouarda Farouk, procesbeheerder armoedebestrijding, gemeente Amsterdam

  32. Ria Langereis, procesregisseur schuldhulpverlening, gemeente Amsterdam

  33. Robert Donker, financiële dienstverlener hypotheekteam, gemeente Amsterdam

    Robert Donker, financiële dienstverlener hypotheekteam, gemeente Amsterdam

  34. Roeland van Geuns, Emeritus Lector Armoede interventies, Hogeschool van Amsterdam en penningmeester Mesis

    Roeland van Geuns, Emeritus Lector Armoede interventies, Hogeschool van Amsterdam en penningmeester Mesis

  35. Ronald Vos, vakgroephouder schuldhulpverlening, Buurtteam Amsterdam West

  36. Rosana Salden, docent, trainer en coach

    Rosana Salden, docent, trainer en coach

  37. Sarah Kamal, teamleider (Vroeg) Eropaf stadsdeel Nieuw-West, SEZO

    Sarah Kamal, teamleider (Vroeg) Eropaf stadsdeel Nieuw-West, SEZO

  38. Thijs Bierens, senior medewerker Debiteuren & Sociale Incasso, Evides Waterbedrijf

    Thijs Bierens, senior medewerker Debiteuren & Sociale Incasso, Evides Waterbedrijf

    Ruim 10 jaar zet Thijs zich bij Evides in voor klanten met betalingsproblemen. Eerst op individueel niveau: kanten bellen, oplossingen voorstellen, ruimte en vertrouwen geven. In de laatste jaren is Evides erin geslaagd om van deze aanpak beleid te maken en zoveel mogelijk te organiseren rond de waarden vertrouwen en empathie. Met een blik op de toekomst kijken zij nu naar schulden waarbij aansluiting op de hulpverleningsketen onmisbaar is.