Overslaan en naar de inhoud gaan

Schuldenknooppunt

Het Schuldenknooppunt is een digitaal platform voor gegevensuitwisseling tussen schuldhulpverleners en schuldeisers. Door via één kanaal en op één manier berichten uit te wisselen, verloopt schuldregelen sneller en zorgvuldiger.

Voor en door wie?

Zowel schuldhulpverleners als schuldeisers kunnen zich aansluiten bij het Schuldenknooppunt. Denk aan gemeenten, bewindvoerders, energiebedrijven, zorgverzekeraars, woningcorporaties en andere organisaties die betrokken zijn bij schuldregelingen.

Het is een initiatief van publieke en private partijen, samen zijn zij evenwichtig vertegenwoordigd binnen het Schuldenknooppunt. De NVVK ondersteunt het Schuldenknooppunt, onder andere via deelname in het bestuur.

Waarom zou je aansluiten?

Het Schuldenknooppunt versnelt het proces van schuldregelen door het digitaal uitwisselen van uniforme berichten. Dit is de winst daarvan:
-

  • Minder handmatig werk, dus tijdwinst en minder kans op fouten.
  • Lagere kosten per dossier.
  • Eenduidige werkwijze met gestandaardiseerde berichten.
  • Veilige en AVG-proof gegevensuitwisseling.
  • Eerder schuldenrust voor hulpvragers door snellere duidelijkheid.

Het Schuldenknooppunt maakt deel uit van het NVVK Arrangement. Daarmee versnellen we het schuldregelen en bieden we hulpvragers sneller schuldenrust. Andere onderdelen van het NVVK Arrangement zijn Saneringskredieten en Convenanten. 

Nieuws over Schuldenknooppunt

  1. Schuldenknooppunt algemeen beeld

    Meer schuldeisers op het Schuldenknooppunt: benader ze ook zelf!

    24 mei 2022

    Langzaamaan zien we steeds meer schuldeisers het besluit nemen om aan te sluiten op het Schuldenknooppunt. Wat kun jij doen om meer schuldeisers op het Schuldenknooppunt te krijgen?

  2. Frank Janssen, Roermond.jpeg

    Roermond schakelde NVVK Serviceteam in voor overstap op NVVK Arrangement

    ‘We kijken nu positiever naar mensen met schulden’

    24 maart 2022 Saneringskrediet

    Werken met het NVVK Arrangement versnelt administratieve processen. Daardoor houd je als schuldeiser meer tijd over voor je echte werk, en als schuldhulpverlener kun je meer tijd steken in begeleiding. Dat wilde Roermond ook. Voor de overstap schakelde de gemeente het NVVK Serviceteam in.

  3. NVVK Live.jpg

    NVVK Live in gesprek met energieleverancier Vattenfall

    Zo help je hulpvragers die de energierekening niet meer kunnen betalen

    21 maart 2022

    De stijgende energieprijzen vanwege de oorlog in Oekraïne maken het werk van financiële hulpverleners erg gecompliceerd. Budgetten sneuvelen en mensen hebben geen idee waar ze stijgende voorschotten van moeten betalen. Hoe gaan de energiebedrijven om met de situatie? Je hoort het donderdag in NVVK Live.